Πρότυπο νεφρολογικό κέντρο Πάτρας, αιμοκάθαρση

Το Πρότυπο Νεφρολογικό Κέντρο Πατρών, είναι μία υπερσύγχρονη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης (ΜΧΑ), που βρίσκεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, στην Περιοχή Ακταίο, Ρίο – Πατρών.

Είναι το ένατο κατά σειρά της ομάδας των Πρότυπων Νεφρολογικών Κέντρων που λειτουργούν στην Ελλάδα και στοχεύει στο να καλύψει όλες τις ανάγκες των ασθενών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στην ευρύτερη περιοχή των νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας. Συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση και τις υψηλές προδιαγραφές παροχής υπηρεσιών προς τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς, το Πρότυπο Νεφρολογικό Κέντρο Πατρών εγγυάται ποιοτικές υπηρεσίες στους άριστα διαμορφωμένους χώρους των σύγχρονων εγκαταστάσεών του.
Στοιχεία Επικοινωνίας

Παλαιά Εθνική Οδός
Πατρών – Κορίνθου
Περιοχή ΑΚΤΑΙΟ
26500 ΡΙΟ – ΠΑΤΡΩΝ
Τηλ. 2610 934010
Fax. 2610 934011
E-mail: infopatra@nefrologiko.gr
Επιστημονικός Υπεύθυνος: κα Δήμητρα Μέντζα

ΑΡΙΣΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Το Πρότυπο Νεφρολογικό Κέντρο Πατρών στεγάζεται σε ένα σύγχρονα διαμορφωμένο και πλήρως κλιματιζόμενο κτήριο 1.300 τ.μ και διαθέτει δύο ευρύχωρες Μονάδες Αιμοκάθαρσης, άριστους χώρους αναμονής ασθενών και επισκεπτών, πλήρως εξοπλισμένα αποδυτήρια ασθενών και προσωπικού, χώρους εξέτασης ασθενών, εργαστήριο με τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό, άνετους χώρους γραφείων, αίθουσα συσκέψεων, θέσεις parking κ.α.

Οι 34 θέσεις αιμοκάθαρσης (πολυθρόνες και κρεβάτια) είναι εξοπλισμένες με μηχανήματα αιμοκάθαρσης τελευταίας τεχνολογίας του ιαπωνικού οίκου ΝΙΚΚΙSΟ, που παρέχουν την δυνατότητα εφαρμογής όλων των μέχρι σήμερα γνωστών μεθόδων θεραπείας, υπάρχει ατομική τηλεόραση για κάθε ασθενή και ασύρματη πρόσβαση στο Internet.

Το Κέντρο διαθέτει σύστημα επεξεργασίας νερού διπλής αντίστροφης ώσμωσης του γερμανικού οίκου HERCO, τελευταίας τεχνολογίας, εναρμονισμένο πλήρως με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, εφοδιασμένο με σύστημα θερμικής αποστείρωσης του δικτύου διανομής νερού των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και με επιπλέον δεξαμενές νερού που διασφαλίζουν την απόλυτη αυτονομία παροχής νερού.

Χρησιμοποιούνται φίλτρα αιμοκάθαρσης – αποκλειστικά και μόνο – των κορυφαίων κατασκευαστικών οίκων, διαφορετικών μεμβρανών, αρίστης ποιότητας, που καλύπτουν όλο το φάσμα της ποιοτικής αιμοκάθαρσης.

ΕΜΠΕΙΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το Κέντρο διαθέτει διακεκριμένους νεφρολόγους, αλλά και εμπειρότατο και άρτια καταρτισμένο νοσηλευτικό προσωπικό, γεγονός που εξασφαλίζει ποιοτική και υψηλού επιπέδου ιατρο-νοσηλευτική φροντίδα στους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς του.

Επιπρόσθετα, συνεργαζόμενοι γιατροί άλλων ειδικοτήτων όπως καρδιολόγοι, χειρουργοί/αγγειοχειρουργοί, μικροβιολόγοι κ.ά., φροντίζουν με τους νεφρολόγους του Κέντρου για την επίλυση των ιατρικών προβλημάτων των ασθενών και την πλήρη κάλυψη των αναγκών τους.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Το Πρότυπο Νεφρολογικό Κέντρο Πατρών διαθέτει:

  • πλήρως εξοπλισμένο ιδιόκτητο ασθενοφόρο για τις ανάγκες των ασθενών
  • ενημερωμένο και ανανεώσιμο ιστότοπο, στον οποίο μπορεί να προσφεύγουν οι ασθενείς του για επιπρόσθετη ενημέρωση σε διάφορα θέματα που αφορούν τη νόσο τους και τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, τις προσφερόμενες παροχές εκ μέρους της πολιτείας και τον τρόπο διεκδίκησης τους, κ.ά.

ΧΑΡΤΗΣ