Το Δημοκρίτειο Νεφρολογικό Κέντρο Κομοτηνής, είναι μία υπερσύγχρονη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης (ΜΧΑ), που βρίσκεται στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ιάσμου – Ξάνθης, στην Περιοχή Υφαντών της Κομοτηνής.

Είναι το έβδομο κατά σειρά της ομάδας των Πρότυπων Νεφρολογικών Κέντρων που λειτουργούν στην Ελλάδα και στοχεύει στο να καλύψει όλες τις ανάγκες των ασθενών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στην ευρύτερη περιοχή των νομών Ροδόπης και Ξάνθης. Συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση και τις υψηλές προδιαγραφές παροχής υπηρεσιών προς τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς, το Δημοκρίτειο Νεφρολογικό Κέντρο εγγυάται ποιοτικές υπηρεσίες στους άριστα διαμορφωμένους χώρους των σύγχρονων εγκαταστάσεών του.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επαρχιακή οδός Ν2
Κομοτηνής-Ιάσμου-Ξάνθης
Περιοχή ΥΦΑΝΤΩΝ 
69100, Κομοτηνή
Τηλ. 2531081100, 2531081110, 
        2531081120
Fax.  2531081123
E-mail: infodim@nefrologiko.gr
Επιστημονικός Υπεύθυνος: κ.Κωνσταντίνος Μαυροματίδης

ΑΡΙΣΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Το Δημοκρίτειο Νεφρολογικό Κέντρο Κομοτηνής στεγάζεται σε ένα σύγχρονα διαμορφωμένο και πλήρως κλιματιζόμενο κτήριο 1.200 τ.μ και διαθέτει δύο ευρύχωρες αίθουσες Αιμοκάθαρσης, άριστους χώρους αναμονής ασθενών και επισκεπτών, πλήρως εξοπλισμένα αποδυτήρια ασθενών και προσωπικού, χώρους εξέτασης ασθενών, εργαστήριο με τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό, άνετους χώρους γραφείων, αίθουσα συσκέψεων, κ.α.

Οι 34 θέσεις αιμοκάθαρσης  (πολυθρόνες και κρεβάτια)  είναι εξοπλισμένες με μηχανήματα αιμοκάθαρσης τελευταίας τεχνολογίας του ιαπωνικού οίκου ΝΙΚΚΙSΟ, που παρέχουν την δυνατότητα εφαρμογής όλων των μέχρι σήμερα γνωστών μεθόδων θεραπείας, υπάρχει ατομική τηλεόραση για κάθε ασθενή με επιλογή προβολής ταινιών DVD και ασύρματη πρόσβαση στο Internet.

Το Κέντρο διαθέτει σύστημα επεξεργασίας νερού διπλής αντίστροφης ώσμωσης του γερμανικού οίκου HERCO, τελευταίας τεχνολογίας, εναρμονισμένο πλήρως με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, εφοδιασμένο με σύστημα θερμικής αποστείρωσης του δικτύου διανομής νερού των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και με επιπλέον δεξαμενές νερού που διασφαλίζουν την απόλυτη αυτονομία παροχής νερού.

Το Κέντρο διαθέτει σύστημα επεξεργασίας νερού διπλής αντίστροφης ώσμωσης, με επιπλέον δεξαμενές νερού που διασφαλίζουν την απόλυτη αυτονομία παροχής νερού.

Χρησιμοποιούνται φίλτρα αιμοκάθαρσης – αποκλειστικά και μόνο – των κορυφαίων κατασκευαστικών οίκων, διαφορετικών μεμβρανών, αρίστης ποιότητας, που καλύπτουν όλο το φάσμα της ποιοτικής αιμοκάθαρσης.

ΕΜΠΕΙΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το Κέντρο διαθέτει διακεκριμένους νεφρολόγους, αλλά και εμπειρότατο και άρτια καταρτισμένο νοσηλευτικό προσωπικό, γεγονός που εξασφαλίζει ποιοτική και υψηλού επιπέδου ιατρο-νοσηλευτική φροντίδα στους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς του.

Επιπρόσθετα, συνεργαζόμενοι γιατροί άλλων ειδικοτήτων όπως καρδιολόγοι, χειρουργοί/αγγειοχειρουργοί, μικροβιολόγοι κ.ά., φροντίζουν με τους νεφρολόγους του Κέντρου για την επίλυση των ιατρικών προβλημάτων των ασθενών και την πλήρη κάλυψη των αναγκών τους.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Το Δημοκρίτειο Νεφρολογικό Κέντρο διαθέτει:

  • πλήρως εξοπλισμένο ιδιόκτητο ασθενοφόρο για τις ανάγκες των ασθενών
  • ενημερωμένο και ανανεώσιμο ιστότοπο, στον οποίο μπορεί να προσφεύγουν  όσοι το επιθυμούν οι ασθενείς του για επιπρόσθετη ενημέρωση σε διάφορα θέματα που αφορούν τη νόσο τους και τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, τις προσφερόμενες παροχές εκ μέρους της πολιτείας και τον τρόπο διεκδίκησης τους, κ.ά.

Το Δημοκρίτειο Νεφρολογικό Κέντρο Κομοτηνής διαθέτει σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 9001. Η πιστοποίηση εγγυάται τη διατήρηση σε σταθερά υψηλό επίπεδο, όλων των εσωτερικών λειτουργιών μας και των υπηρεσιών που παρέχονται, οι οποίες επιθεωρούνται με τακτικούς ελέγχους από ανεξάρτητους ελεγκτικούς φορείς, διεθνούς κύρους.

ΧΑΡΤΗΣ